друкувати


На Дніпропетровщині китайці побудують найбільшу в Україні сонячну електростанцію вартістю 230 млн євро

9 квітня 2018, 09:01

Поблизу Нікополя, на Дніпропетровщині, китайська компанія China Machinery Engineering Company до кінця 2018 року побудує найбільшу в Україні сонячну електростанцію вартістю 230 млн євро.  Про це пише сайт Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України  (ДТЕК), повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що ЄБРР виділив EUR25,9 млн для будівництва трьох сонячних електростанцій на Вінниччині.

Повідомляється, що ДТЕК і China Machinery Engineering Company уклали договір про встановлення сонячної електростанції потужністю 200 МВт. Після завершення будівництва станція увійде в ТОП-3 найбільших СЕС Європи і вироблятиме понад 280 млн кВт год електроенергії щорічно.

Також в повідомленні ідеться, що екологічний ефект від роботи СЕС буде полягати в скороченні викидів СО2 в атмосферу на 300 тис. т щороку. Серед переваг цього проекту – створення нових робочих місць і наповнення місцевих бюджетів. Будівництво СЕС розпочнеться в квітні і завершити до кінця 2018 року. Для станції будуть використані землі, непридатні для сільського господарства.


Розвиток сфери відновлюваних джерел енергії є одним із найважливіших інструментів для досягнення енергетичної незалежності держави. Установка цієї СЕС – це ще один важливий внесок в імплементацію Енергетичної стратегії України", – сказав віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

Експерти наголошують на необхідності слідувати світовому тренду і, з огляду на ресурсний, технологічний та інвестиційний потенціал України, стимулювати впровадження зелених проектів, а також розвивати такі напрямки, як smart grids і energy storage у співпраці з провідними компаніями світу.


Участь іноземної компанії в встановлення найбільшої в країні СЕС – це позитивний сигнал для всіх інвесторів, а також банківських установ і міжнародних фінансових організацій про те, що відновлювана енергетика України стає все більш інвестиційно-привабливою сферою", – вважає директор Департаменту поновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко.