друкувати


У середині квітня Гройсман може "піти" — при голосуванні за річний звіт уряду

5 квітня 2018, 15:36

Найближчою датою можливої ​​відставки Гройсмана може стати середина квітня. Таку думку під час прес-конференції в інформаційному агентстві «ГолосUA» висловив політолог Кирило Молчанов.

«Гройсману «напрацювали» імідж міцного господаря. Але спроби Гройсмана тягнути «ковдру» на себе не подобаються Президентові. Гройсман виявився хитрим «товаришем», він «приватизував» тему з соціальними благами — пенсії, ремонт доріг тощо. Президенту залишили нішу війни і миру, де немає рішення вже 4 роки. Швидше за все, Порошенко вибори програє», — підкреслив Молчанов.

На думку політолога, ситуація, коли Президент за рік до виборів повинен вирішувати кадрові питання, зробила його заручником власних інтриг. Маніакальна жадоба все контролювати у Петра Олексійовича привела до того, що він нажив собі купу опонентів. Весь негатив тепер зосереджений в очах українського суспільства на Президентові. На Порошенка лягає все негативне, тож він може виявитися в ситуації, коли всі об'єднаються проти нього.

Що ж до Гройсмана, то найближчою точкою його можливої ​​відставки може стати середина квітня, коли буде виноситися звіт прем'єр-міністра. Оскільки Гройсман не здатний на театральні постановки в стилі Яценюка, епопея з можливою відставкою уряду цілком імовірна. У разі його відставки кандидатури Турчинова або Луценка на посаду прем'єра викликають дуже багато запитань. Потенційним прем'єром може бути в. о Кубів. Це буде «сіра конячка», яка піаритиметься на всьому", – припустив політолог.

За словами Молчанова, Гройсман у разі своєї відставки з поста прем'єр-міністра розвиватиме свою партію – «партію вінницько-європейської стратегії». Як ображений чиновник він, імовірно, гратиме проти Президента.