друкувати


В Раді закликали Авакова, Луценка, Гройсмана та Смолія підтримати аграріїв і не допустити зриву посівної на 3,7 млн га

5 квітня 2018, 13:18

Депутат ВРУ звернувся до голови МВС А. Авакова, генпрокурора Ю. Луценка, прем’єра В. Гройсмана та голови  НБУ Я. Смолія із проханням допомогти аграріям розібратися у конфлікті з Імперія-Агро&ТАСкомбанк. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com з прес-поінту парламенту, де відповідного листа-звернення від аграріїв зачитав народний депутат  від «Батьківщини» Вадим Івченко.

Історію цього  протистояння можете  читати тут. Наразі аграрії прийшли під стіни складу агрокомпанії у Кропивницькому.

 

До мене, як аграрного депутата аграрного комітету, звернулися фермери з проханням не допустити  зриву посівної на 3,7 млн га по всій Україні.  Це може статися через фінансовий конфлікт між компанією Імперія-Агро і ТАСкомбанком, заручниками якого стали 3 тисячі фермерів з усієї Україні. Приводом конфлікту між цими компаніями є кредит банку, виданий вказаній компанії, – у розмірі 300 млн грн, заставою щодо якого були товарні запаси Імперії-Агро (засоби захисту рослин, добрива тощо). Гроші за ці товари повністю або частково були проплачені нами дистрибуційній компанії Імперія-Агро. Кошти сплачені, а забрати свій товар фермери не можуть. Адже минулої п’ятниці, 30 березня 2018 р., з’ясувалося, що банк із найманою озброєною охороною заблокував головний склад Імперії-Агро, а всі торговельні операції компанії призупинені. Наразі фермери зверталися до обох сторін конфлікту (ТАСкомбанку та Імперії-Агро) з проханням віддати придбаний товар або повернути гроші, щоб мати можливість купити добрива та ЗЗР в інших постачальників на ринку. Проте жодних дій не відбулося. Сьогодні люди вже зібралися під складами компанії Імперія-Агро у Кропивницькому на Кіровоградщині, щоб забрати свій товар.  За  тиждень-два розпочнеться посівна. Якщо людей ніхто не почує та не допоможе, то без урожаю залишиться 3,7 млн га с/г земель, а без роботи – 3040 фермерів!», – резюмує нардеп.

Він закликав вище керівництво країни та правохоронні органи звернути увагу на цю ситуацію і допомогти фермерам оперативно та в рамках закону розібратись у ній.

Адже під ударом може опинитися посівна на 3,7 млн га», – наголосив він.