друкувати


Мінагрополітики розпочало підготовку до американської торгівельно-інвестиційної місії до України — Рутицька

9 квітня 2016, 18:38

Мінагрополітики розпочало підготовку до американської торгівельно-інвестиційної місії до України. 

Про це відзначила заступник Міністра з питань євроінтеграції, коментуючи результати зустрічі з керівником відділу Програм з питань торгівлі Міністерства сільського господарства США Даррелом Апшоу та Аташе з питань сільського господарства Закордонної сільськогосподарської служби при Посольстві США в Україні Дуайтом Вайлдером. Мова йшла про підготовку до майбутньої американської торгівельно-інвестиційної місії до України на чолі з заступником Міністра сільського господарства США Майклом Скьюсом.

«США — є одним зі стратегічних партнерів України. Торгівельна-інвестиційна місія — ще один шанс і в той же час виклик для українського аграрного сектору. Серед пріоритетних та цікавих для інвесторів напрямів сьогодні Мінагрополітики розглядає:

— модернізація зрошувальних систем на півдні України;

— розвиток аграрної логістики, зокрема річкової логістики;

— будівництво та модернізація об’єктів сільськогосподарської інфраструктури (у т.ч. транспортування, зберігання, перевалка та портова логістика сільськогосподарської продукції);

— впровадження прогресивних технологій в галузі сільського господарства (у т.ч. розвиток інформаційних технологій в агросекторі);

— переробна галузь, виробництво продукції з високою часткою доданої вартості;

— розвиток малого та середнього фермерства;

— співробітництво у сфері сільськогосподарського машинобудування та обладнання для переробки продукції, лізинг сільгосптехніки;

— співробітництво у галузі насінництва та селекції;

— співробітництво у галузі тваринництва та генетики.

Це ті напрями, які є перспективними і інвестиції в розвиток яких дозволять в рази збільшити їх ефективність», — відзначила заступник міністра.

Окрім того, Рутицька відзначила, що зараз Україна та США має 15 узгоджених ветеринарних сертифікатів, завдяки яким країни нарощують обсяги торгівлі.

В свою чергу, американська сторона відмітила позитивний прогрес реформування агропромислового комплексу та запевнила у готовності до підтримки аграрної галузі.

Орієнтовні дати американської торгівельно-інвестиційної місії — з 14 по 16 червня 2016 року.