друкувати


Раді запропонували заборонити використання пальмової олії у продуктах

4 квітня 2018, 11:30

Аграрний комітет Верховної Ради України підтримав законопроект №3871 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів». Про це повідомляє власний кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко розповів про небезпечність використання пальмової олії у продуктах харчування. Він вважає, що остання провокує рак і важкі захворювання серцево-судинної системи.

Окрім Олега Ляшка, ініціаторами законопроекту є Віктор Галасюк, Віктор Вовк та Ігор Мосійчук.

Згідно із пояснювальною запискою, метою законопроекту є уточнення, а саме: пряма заборона використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока та молочних продуктів і встановлення адміністративної відповідальності за вчинене правопорушення.

Даним законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачивши адміністративну відповідальність за вчинене правопорушення, а саме: виробництво, введення в обіг (випуск на ринок України, зокрема, ремонту) або реалізація продукції, яка не відповідає вимогам стандартів, сертифікатів відповідності, норм, правил і зразків (еталонів) щодо безпечності, якості, серед іншого й харчових продуктів зі вмістом  пальмової олії, комплектності та упаковки (за винятком випадків, передбачених законодавством України), – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.