друкувати


Рада схвалила мораторій на рубку лісу на схилах Карпат

4 квітня 2018, 10:00

Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону №6749 «Про внесення змін до деяких законів (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)». Про це повідомляє власний кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, представлено проект Стратегії розвитку та інституційного реформування лісового господарства.

За прийняття відповідного законопроекту №6749 за основу проголосували 259 народних депутатів.

Ініціаторами законопроекту є Ірина Подоляк, Ярослав Москаленко, Тетяна Острікова, Артур Герасимов та Олена Сотник.

Згідно із пояснювальною запискою, цей законопроект спрямований на вдосконалення заходів щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як із підприємницькими, так і з оздоровчими цілями.

Завданням законопроекту є заборона проведення будь-яких суцільних рубок (як головного користування, так і вирубок формування та оздоровлення лісів) ялицево-букових деревостанів на гірських схилах. Це дозволить уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок, суцільним методом вирубується значна частина ялице-букових деревостанів", — зазначається у пояснювальній записці.

Крім того, законопроект має на меті заборонити проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках.