друкувати


Бізнесу пообіцяли легкий доступ до кредитів ЄБРР та ЄІБ

3 квітня 2018, 11:35

Міністерство економічного розвитку та торгівлі працює над тим, щоб збільшити ліміти кредитування бізнесу через ЄБРР, Європейський інвестиційний банк та Європейський інвестиційний фонд. Про це під час дискусії на тему фінансування бізнесу повідомив директор департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку та торгівлі Денис Гутенко, передає УНН.

Нагадаємо, раніше МЕРТ показало законопроект для покращення інвестиційного клімату України.

«Однією з найголовніших цілей Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва є доступ до фінансування підприємців. Ми працюємо з інституціями, щоб збільшити ліміти кредитування як через ЄБРР, так і за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку та Європейського інвестиційного фонду», — зауважив Гутенко.

Як уточнив він, міністерство розуміє проблеми, пов'язані як із вартістю кредитних коштів для бізнесу, так і з доступом до кредитів для малого та мікробізнесу. І хоча зараз у цьому сегменті спостерігається пожвавлення, цього росту недостатньо.

Ми працюємо над тим, щоб у підприємців були кошти на оновлення основного капіталу та нового. Ми розробили Стратегію розвитку малого середнього підприємництва. Наразі ми очікуємо прийняття плану заходів з реалізації цієї стратегії. З точки зору заходів щодо пожвавлення залучення кредитних коштів та фінансування бізнесу, у Стратегії також передбачено законопроект щодо небанківського кредитування, щодо пожвавлення обігу векселів, а також усунення бар'єрів та надання можливостей", — додав директор департаменту розвитку підприємництва МЕРТ.