друкувати


Показники товарообігу з Македонією не відповідають потенціалу — Рутицька

9 квітня 2016, 13:27

Заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, Посол Республіки Македонія Столе Змейкоскі та директор департаменту двосторонніх відносин з європейськими та євразійськими країнами Міністерства закордонних справ Ненад Колєв обговорили співробітництво у галузі сільського господарства. Зустріч відбулась за ініціативи македонської сторони. 

«На сьогодні актуальним питанням є активізація співпраці у сфері сільського господарства України та Македонії. З огляду на показники, з початку 2016 року ми експортували лише два найменування товарів: насіння олійних культур та шрот. За 2015 рік експорт до Македонії склав близько 700 тис. дол. США. І такі показники товарообігу не відповідають можливостям двох країн», — наголосила у ході зустрічі заступник Міністра.

Окрім того, Владислава Рутицька відзначила, що зараз Україна активно диверсифікує ринки збуту продукції. Тому зі свого боку українська сторона готова до активної співпраці з Македонією.

«М'ясо, горіхи, олія, вироби з зерна. Це ті позиції, які українські виробники експортували минулоріч. Я пропоную розпочату детальну роботу щодо збільшення номенклатури експортних позицій та збільшення обсягів. Впевнена, ми маємо перспективи щодо ефективної торгівлі», — додала вона.