друкувати


Держлісагентство посилить заходи у пожежонебезпечний період — Юшкевич

9 квітня 2016, 12:22

Незважаючи на відсутність бюджетного фінансування першочерговим завданням Держлісагентства є охорона та збереження лісів від пожеж.

Про це заявила Перший заступник Голови Держлісагентства Христина Юшкевич під часробочої наради з керівництвом Української державної бази авіаційної охорони лісів, ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр», керівництвом облуправлінь лісового та мисливського господарства та структурних підрозділів відомства.

Учасники зустрічі обговорювали питання організації авіапатрулювання лісових масивів України у пожежонебезпечний період за умови відсутності бюджетного фінансування.

«Патрулювання лісів силами Української державної бази авіаційної охорони лісів – це один із пріоритетних напрямів комплексу заходів із попередження та боротьби з лісовими пожежами, а також оперативної локалізації місць загоряння у лісових масивах», — зазначила Христина Юшкевич. 

Вона також нагадала, що авіаційна охорона лісів здійснюється при третьому і вище класах пожежної небезпеки.

«Вона надзвичайно ефективна у взаємодії з наземними протипожежними службами на лісових територіях із високою ймовірністю виникнення загорянь (особливо у хвойних масивах)», — сказала Перший заступник Голови Держлісагентства.