друкувати


Державний зернотрейдер виходить на ринок Катару

30 березня 2018, 13:51

Катар зацікавлений у купівлі українських комбікормів і пластівців. Про це інформує прес-служба ПАТ Державна продовольчо-зернова корпорації України (ДПЗКУ), повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що у 2017 році Україна експортувала рекордну кількість зернових — 41,8 млн тонн.

За інформацією прес-служби, ДПЗКУ веде переговори з потенційним партнером – однією з найбільших компаній агропромислового комплексу держави Катар Hassad Food – для налагодження поставок  комбікормів та пластівців.  

Ринок Катару для ДПЗКУ – це можливість підвищення попиту на високоякісну продукцію корпорації, розширення географії експорту як зернових культур, так і готової продукції За результатами перемовин між ДПЗКУ та керівництвом Hassad Food, було досягнуто попередньої домовленісті щодо експортних поставок українських комбікормів до Катару за індивідуальними рецептами замовника. У травні очікується візит представника катарської Hassad Food до України для більш детального обговорення умов експортних поставок та формування комерційних пропозицій", – ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що урядом держави Катар була виявлена неабияка зацікавленість в імпорті українських зернових, зокрема ячменю та кукурудзи.

З цією метою наступним кроком у реалізації головного стратегічного напряму діяльності держкорпорації – експорту зернових – стане початок процедури акредитації для участі у державному тендері на поставку зернових культур до держави Катар", – зазначили в ДПЗКУ.