друкувати


Олег Бахматюк пропонує НБУ залучити аудиторів великої четвірки для вирішення питання реструктуризації боргів раніше підконтрольних йому банків

30 березня 2018, 11:57

Власник компанії «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк пропонує НБУ залучити аудиторів великої четвірки для вирішення питання реструктуризаціі боргів двох раніше підконтрольних йому банків, які перебувають в управлінні фонді гарантування вкладів фізосіб.

Про це він відповів на питання AgroPolir.com під час зустрічі з журналістами. 

 

Ми зробили свою пропозицію голові НБУ і зараз вийдемо з новою: можливо, хай аудитори великої четвірки вивчать це питання і скажуть своє питання щодо боргів і план реструктуризації має запрацювати. Наша економічна модель дозволить реструктуризувати борг за 10 років. Нацбанк може не прийняти мої слова, він повинен найняти аудиторів, юристів. Умовно кажучи, через 4 місяці вони вийдуть і скажуть, що не через 10, а через 12 років це може статися", — пояснив він.

 

З цією пропозицією, пояснив Бахматюк, він вийде найближчим часом. Логіка допомоги державі в цьому питанні — вирішити питання реструктуризації боргів — потрібна з кількох причин,зазначив бізнесмен. 

Вбивство компанії не дає нічого, окрім вбивства компанії. Домовленість про реструктуризацію дасть можливість зберегти інвестований ресурс — за 10 років я вклав 20 млрд грн у компанію. Зберегти економічну одиницю й соціальну інфраструктуру в селах, де працює «Укрлендфармінг», — пояснив він.

Нагадаємо, раніше Олег Бахматюк повідомив, що сподівається конструктивно вирішити питання боргу з новим головою НБУ.

Ми публічно зверталися до НБУ в останні два роки, але за Валерії Гонтаревої це було безрезультатно. Будемо йти до нового голови. Сподіваємося, що знайдемо спільну точку зору, щоб повернути державі всі гроші, а бізнесу дати можливість зайнятися справою, а не бігати по силових структурах", — прокоментував він.

Олег Бахматюк підкреслив готовність повністю погасити борг в розумні терміни — протягом приблизно 10 років, що істотно краще від тих умов, на яких зараз продає Фонд гарантування вкладів фізосіб — близько 10% від їхньої первісної вартості.
Він додав, що домовленості з НБУ про поетапне погашення всіх боргів дозволять зберегти працездатність агрохолдингів, створити умови для їхнього зростання й залучення до них стратегічних інвесторів.