друкувати


З квітня якість продуктів перевірятимуть по-новому: з прилавка – відразу в лабораторію

29 березня 2018, 19:00

З 4 квітня 2018 року контроль за якістю продуктів харчування в Україні буде спрощено. Про це заявив «Першому Діловому телеканалу» генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року січня Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) планує виходити на перевірки через 2—3 дні після скарг.

За словами Олексія Дорошенка, тепер інспектори Держпродспоживслужби не ходитимуть на підприємства, а закуповуватимуть товари в роздрібних магазинах і передавати їх у державну лабораторію, де з'ясовуватимуть чи відповідає склад продукту переліку, заявленому на упаковці.

 Хотів би нагадати, що у нас досить ефективно система захисту прав споживача працювала до 2014 року, поки не були ці органи реформовані. І на їхньому місці створено Держпродспоживслужбу. Одночасно тоді було введено мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу... Це було дуже позитивно спочатку. Але потім недобросовісні виробники почали розуміти, що хоч щоб ти поклав до продукції, належним чином тебе не перевірять... Зараз же до складу перевіряльників включатимуть громадські організації, а сам момент покупки товару конкретного виробника в мережі магазинів – фіксуватимуть на камеру", – сказав генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж.

Він пояснив, що з 4 квітня набуває чинності закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я і благополуччя тварин», який встановлює нові норми.