друкувати


В Україні перевірять безпечність усіх місць, «де бувають люди», – Гройсман

29 березня 2018, 14:01

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення Міністерству внутрішніх справ та Державній службі з надзвичайних ситуацій перевірити торгові центри, кінотеатри, школи та інші місця великого скупчення людей щодо безпечності перебування в них. Про це він написав та звернувся у відео на своїй сторінці у Facebook, повідомляє АgroРolit.com.

Днями сталася страшна трагедія у російському місті Кемерово. Треба робити все, щоб такого ніколи не відбулося в українських містах. Сьогодні дав доручення МВС та ДСНС спільно з місцевими органами влади перевірити торгові центри, кінотеатри, школи та інші місця великого скупчення людей", – сказав В. Гройсман.

За його словами, служба з надзвичайних ситуацій повинна зробити публічний реєстр відповідності закладів нормам безпеки та за місяць показати результати.

Наказую розпочати масштабну перевірку торгових центрів, кінотеатрів, шкіл, садочків, дитячих клубів – всі ті місця, де перебувають люди. Я зараз всіх попереджаю: зробіть перевірки своїх закладів. І зробіть все для того, щоб був відповідним рівень безпеки", – наголосив прем’єр-міністр.

Він сказав, що потрібно звернути увагу на засоби пожежогасіння, пожежні сигналізації в закладах освіти, охорони здоров’я, особлива увага – дитячим садочкам.

Буже жорсткий контроль по всій країні", – попередив Володимир Гройсман.