друкувати


Голландський референдум потрібно розцінювати як спонукання до поліпшень в Україні — Соболєв

8 квітня 2016, 20:11

Результати референдуму в Нідерландах щодо угоди про асоціацію України з Європейським Союзом необхідно розцінювати як спонукання до поліпшень в Україні, переконаний народний депутат від фракції "Самопоміч", глава комітету Верховної Ради з протидії корупції Єгор Соболєв.

"Я не думаю, що для нас це означає "ні". Думаю, для нас це означає: "друзі, зробіть більше, і ми будемо разом". Вважаю це нормальною добросусідською порадою від видатної європейської нації, в історії якої багато прикладів для нас", — сказав він журналістам у четвер у Києві, коментуючи результати голландського референдуму щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

При цьому Соболєв підкреслив, що не слід сприймати ці результати як "освідчення в любові". На його думку, Україна має зробити з цього висновки.

Нардеп наголосив, що в Україні є багато речей, які необхідно привести до європейських стандартів, зокрема необхідно виправити ситуацію з корупцією, а також домогтися, щоб були справедливі суди і ефективний генеральний прокурор. "Це, перш за все, потрібно українцям, а не голландцям", — додав Соболєв.

Інтерфакс-Україна