друкувати


Хвиля рейдерства в Україні не спадає і підігрівається правоохоронними органами – заява

28 березня 2018, 17:10

Правоохоронні органи влади й надалі продовжують працювати за старими правилами і «кошмарять бізнес», попри дію підписаного Президентом закону №7275. Про це заявили народні депутати України – Вадим Денисенко та Іван Мірошніченко на прес-конференції в інформагенстві «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що зміни до закону №7275 «Маски-шоу стоп» подадуть в Раду протягом місяця

«Всі силові органи продовжують порушувати закон «Макси-шоу стоп», бо прогресивні норми закону не мають за собою каральної дії. Якщо відбувається обшук без адвоката та відео-зйомки, тоді речі, які були зібрані під час обшуку є нікчемними доказами в суді. Але незважаючи на це, подібні речі відбуваються та створюють за собою величезний дискомфорт для людей та до того ж вилучаються документи, техніка і місяцями вирішується такий обшук. Тому треба зараз писати зміни до законодавства", – зазначив Вадим Денисенко.

Він підкреслив, що у минулу п’ятницю в одному з банків відбувся обшук «із масками», який прямо підпадає під закон №7275. Відбувся обшук з виламуванням.

Причому, представник банку був на вулиці, намагався потрапити до приміщення та міг показати всю документацію, сейфи і вирішити питання без виламування та захвату", – проінформував народний депутат.

За словами народного депутата, голови «Бізнес-Варта» Івана Мірошніченка, розгул правохоронців відчутний по всій країні.

Це був непоодинокий випадок, це практика вже. Я скажу, що 10-15 років назад – був би кричущий факт, якби такими масштабами проходили обшуки в компаніях, а зараз такі випадки відбуваються кожного дня", – так прокоментував він ситуацію із захопленням банку та інших спроб правохоронців незаконно тиснути на бізнес.