друкувати


Нерівність умов між самостійними фермерами та господарствами повинна виправити влада — заява

28 березня 2018, 11:51

Влада не вирішує проблеми нерівних умов для самостійних фермерів та працюючих господарств. Про це заявив голова правління господарства ТОВ «Петрівське» Приморського району Микола Штенгелов в інтерв’ю всеукраїнській громадсько-політичній газети «Позиція», повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що аграрії наполягають на перегляді механізмів оподаткування агрогалузі.

ТОВ «Петрівське» — благополучне господарство, яке дає роботу в середньому 135 людям. Тут вирощують озиму пшеницю, ячмінь, ріпак, гречку, кукурудзу, люцерну, роблять муку та випікають хліб. Проте не все так добре, як здавалося б.

 

Взяти хоча б податкове навантаження на сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства та самостійних робітників. Ну, це ж неможливо — до чого нерівні умови! Самостійні фермери сплачують у десятки разів менше, ніж працюючі господарства — це раз. Паї виплачувати мають можливість більші, ніж ми — це два. Підприємства відповідні органи перевіряють регулярно, їх — ні, це три. Несправедливість виходить, — скаржиться Штенгелов.

 

Також голова правління господарства ТОВ «Петрівське» розповідає, що важко працювати в умовах коли все навколо дорожчає, а закупівельні ціни можна піднімати лише за командою зверху.

 

За умов, коли все дорожчає — паливно-мастильні матеріали, добрива, запчастини — як працювати? Закупівельні ціни піднімати? Так нам їх зверху диктують. Система в цілому не працює. Може, особисті амбіції заважають чиновникам правильно сприймати ситуацію в сільському господарстві? Влада повинна вирішувати старі проблеми, а не створювати нові. Загалом, певні побоювання є, але сподіваюся, що вони не знайдуть свого підтвердження в реальності", — каже він.