друкувати


1250 домогосподарств у «сірій» зоні отримають від ФАО картоплю для посадки

27 березня 2018, 18:08

На цьому тижні близько 1250 сільських домогосподарств, які розташовані уздовж лінії зіткнення в Луганській і Донецькій областях, отримують насіннєву картоплю від Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО). Про це інформує сайт організації, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що на непідконтрольній Україні території Луганської області залишилося близько 70% промислового потенціалу, через те Луганщина перетворилася на аграрний регіон.

Повідомляється, що це — другий етап розподілу овочевого насіння, який має на меті допомогти фермерам підготуватися до посівного сезону, який вже почався на сході України: понад 125 тонн сертифікованого і високопродуктивного насіннєвого картоплі будуть роздані приблизно 1250 домашнім господарствам та малим агровиробникам.

На додаток до високоякісних насіння, бенефіціари проекту ФАО отримають повне покрокове керівництво щодо передових методів  вирощування картоплі.

 


З нашого торішнього досвіду ми бачимо, що розподіл приблизно 100 кілограмів насіннєвої картоплі на одне домашнє господарство дозволило нашим бенефіціарам виростити урожай, достатній для задоволення їх сімейних потреб майже на рік", — сказав Фаррух Тоіров, координатор програми надзвичайного реагування ФАО в Україні.

 

За його словами, вирощування картоплі стало надійним джерелом додаткових доходів для багатьох сімей. Поставки насіння організовані у найскладніших місцях — поблизу лінії зіткнення: зокрема, це такі села, як Жованка, Майорськ і Піски в Донецькій області, а також Старий Айдар і Середньотепле в Луганській області.

Після трьох років роботи в цій галузі я бачу, що люди зберігають хороший баланс між використанням зібраних врожаїв для внутрішнього споживання і наповненням місцевих ринків", — сказав Тоіров.


Повідомляється, що  допомога надходить у рамках програми реагування ФАО в зоні конфлікту, яка в даний час фінансується урядом Канади і оцінюється в $2,3 млн. В останні місяці ФАО підтримала майже 30 000 домашніх господарств уздовж лінії зіткнення різними типами сільськогосподарських ресурсів, а саме — системами краплинного зрошення, кормом для тварин, молодняком птиці та кролів.

До початку травня команда ФАО планує надати допомогу ще 3200 сім'ям: молодняк тварин і свійської птиці.