друкувати


Єврокомісар розповіла, які галузі економіки України мають стати пріоритетними

27 березня 2018, 17:17

Україна та Євросоюз повинні посилити співпрацю в промислових та галузевих питаннях. Про це сказала Комісар ЄС з питань внутрішнього ринку, промисловості та підприємництва Ельжбета Беньковська на пленарному засіданні другого Діалогу високого рівня Україна — ЄС щодо окремих секторів промисловості, повідомляє РБК-Україна.

Нагадаємо, що українські аграрії формують сьогодні 18% ВВП країни.

 

Я дуже рада тому, що нам вдалося досягти за 1,5 року. Це приблизно 20 місяців. Сьогодні відбулося обговорення нашої промислової співпраці. Ми утвердилися в тому, що нам потрібно зосередитися на виконанні Угоди про Асоціацію зі створення зони вільної торгівлі. Ми повинні посилити нашу співпрацю в промислових і галузевих питаннях", —  заявила Е. Беньковська.

 За її словами, Україна і ЄС повинні посилити космічну співпрацю, а також довгостроковий розвиток ринку промисловості.

 

Зокрема, ми повинні зосередитися на таких сферах, як космічне співробітництво, малі та середні підприємства, кластерне співробітництво. Також нам потрібно розвинути разом більш довгострокове бачення розвитку промисловості як в Україні, так і в ЄС. Відповідні документи були розроблені в ЄС. І ми дуже хочемо, щоб Україна теж була частиною цієї роботи", — додала вона.