друкувати


Депутатам запропонували проголосувати законопроект, необхідний для формування міських агломерацій

27 березня 2018, 09:20

Парламентський комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект №6743 «Про міські агломерації». Про рішення комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування пише decentralization.gov.ua, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що схвалено законопроект про засади адміністративно-територіального устрою України.

Законопроект №6743 визначає організаційно-правові засади формування міських агломерацій територіальними громадами сіл, селищ і міст, у тому числі — об'єднаними громадами, принципи і механізми взаємодії територіальних громад в межах міських агломерацій, а також форми підтримки державою міських агломерацій.

 

З процесу формування об’єднаних територіальних громад випали міста обласного значення. В результаті навколо великих міст почали створюватися спроможні громади. Вони мають з містами спільну інфраструктуру та спільні інтереси, отже, між ними зберігається тісний зв'язок. Тому мають бути й інструменти, які б дозволяли гармонізувати розвиток великих міст і приміських територій. Одним із таких інструментів може бути створення агломерацій", — висловив підтримку законопроекту генеральний директор директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіонбуду Сергій Шаршов.

Повідомляється, що проект закону входить до переліку важливих для продовження децентралізації законопроектів.