друкувати


Фермери закликають уряд змінити «начинку» комісій, які ділитимуть фермерський мільярд

25 березня 2018, 09:00

Для справедливого розподілу «фермерського» мільярда, комісія з розгляду виділення коштів у рамках підтримки кооперативів повинна бути збалансованою. Про це у ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com розповів голова Драбівської районної організації АФЗУ Валерій Перепелиця.

Нагадаємо, у порядку, поданому Міністерством аграрної політики та продовольства та урядом, передбачено наявність комісій у складі 5-7 осіб, які розглядатимуть заявки на компенсацію коштів по дотаціям за програмою кооперативів.

«Такі комісії взагалі не потрібні, розподіл коштів мав би здійснюватись автоматично», - вважає фермер.

Також, голова Драбівської районної організації АФЗУ має власне бачення, щодо найбільш прийнятного балансу в складі комісії.

Якщо вже уряд їх прописав, то потрібно зробити збалансовану систему у комісії: третина фермерів, третина державних службовців і третина дорадників. Я пропонував такий механізм, сподіваюся до цього прислухаються, але ж ми бачимо де віз? І нині там", - прокоментував він.

Некваліфікованих та зацікавлених у власній вигоді працівників можна побачити на відповідальних посадах, розповідає Перепелиця.

«У Фермерський фонд призначають некваліфікованих людей, які несерйозно ставляться до роботи, пропускають наради й намагаються нагріти руки. Система призначення незрозуміла, це відбувається без згоди департаменту АПР, з Асоціацією теж не погоджують», - каже він.