друкувати


На Луганщині побудують м’ясокомбінат

25 березня 2018, 08:05

В Луганській області розробили проект будівництва м’ясокомбінату. Це спонукатиме місцевих тваринників розвивати свинарство. Про це повідомляє заступник директора департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Любов Безкоровайна, передає agrotimes.net.

Нагадаємо, цього року на Житомирщині планують відкрити насіннєвий завод.

«Ситуація у свинарстві критична. Зниження закупівельних цін на свиней, реалізація карантинних заходів із ліквідації осередків спалаху АЧС негативно вплинули на галузь і спричинили зниження поголів’я свиней», — зазначила Любов Безкоровайна.

Окрім того, в області лише один сертифікований забійний цех — у сірій зоні.

Ми розробили проект будівництва м’ясокомбінату й працюємо над тим, щоби втілити його. Сподіваюся, що таким чином ми зможемо спонукати наших тваринників до розвитку цієї ланки галузі та зупинити потік вивезення сировини на переробку в сусідні регіони", — додала заступник директора.

За її словами, споживання м’яса та м’ясопродуктів на одну особу на рік становило 37,5 кг, тоді як середня раціональна норма для населення Луганської області з урахуванням віку людей — 49,7 кг на рік.

В області основними виробниками м’ясопродуктів є три малих підприємства: ПСП «Агрофірма Привілля», ПП «Любий», ТОВ «Беком». Їхня річна потужність становить 3,6 тис. тонн.

Випуск ковбасних виробів — 0,99 тис. тонн. Раніше монополістом на ринку були «Луганські делікатеси», а тепер усе більше можна побачити м’ясних і ковбасних виробів із Харківщини.