друкувати


Юлія Тимошенко сьогодні озвучить свою нову програму — «Новий аграрний курс України» 

23 березня 2018, 07:07

Сьогодні лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко підпише меморандум «Новий аграрний курс України» з ВАР, Аграрним союзом України та іншими професійними об’єднаннями аграрної галузі. Про це повідомляє сайт політсили.

Як сказано у проекті меморандуму, який є у розпорядженні AgroPoli.com, його мета – це об’єднання громадського сектору та політичної сили, що вирішили спільними зусиллями досягти необхідного реформування та розвитку сільського господарства та забезпечення розвитку сільських територій через реалізацію цілей та завдань, зазначених у меморандумі.

Детальніше про зміст і наповнення документу читайте у блозі тут, де подано повний текст меморандуму.

Аграрний сектор є провідним для української економіки. Але, на жаль, так історично склалося в нашому сільському господарстві, що різні сегменти сектору представляють різні асоціації, яким поодинці важко комунікувати з державними органами та парламентом. Зі свого боку, ВО «Батьківщина» намагається зламати систему, яка просочена корупцією, вузьким лобізмом та нехтуванням інтересів аграріїв та селян. Тому ми вирішили об'єднати наші зусилля та сформувати єдиний «Новий Аграрний Курс». Цим меморандумом ми закріплюємо напрямки розвитку аграрно-промислового комплексу, в яких сторони зобов'язуються діяти спільно для відстоювання як позиції аграріїв, так і інтересів сільського населення у роботі з парламентарями, співпраці з урядовцями, а також у написанні відповідних законопроектів та подання правок до нормативної бази», - сказано  у тексті меморандуму.

У документі подано 10 розділів, де перераховані ключові принципи аграрної політики України в рамках «Нового Аграрного Курсу»: