друкувати


Дрібних виноробів перевірятиме спеціальна комісія

22 березня 2018, 09:30

В Україні створять незалежну Галузеву дегустаційну комісію, основним завданням якої є проведення дегустації виноробної продукції, плодових вин, сидрів та медових напоїв. Про це повідомляє ГС «Укрсадвинпром».

Нагадаємо, днями Рада ухвалила законопроект №6693 від 12.07.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв», який спростить отримання ліцензії для дрібних виновиробників.

До складу Комісії увійдуть близько 30 експертів виноробної галузі, що забезпечить неупередженість висновків. Комісія надаватиме вичерпну та об’єктивну інформацію про продукт, як для споживача, так і для виробників вина, виноробних та слабоалкогольних напоїв.

В даний час формується остаточний склад ГДК ГС «Укрсадвинпром», до якої увійдуть представники Мінагрополітики та продовольства України, Мінекономрозвитку та торгівлі України, Державної фіскальної служби, профільних інститутів, галузевих асоціацій, представники виноробних підприємств, підприємств які виготовляють слабоалкогольну продукцію та соки. Перше засідання комісії відбудеться 30 березня 2018 року.

Основний фокус діяльності Комісії – плодово-ягідні вина та медові напої, виробництво яких має всі шанси відновитись та розвиватися завдяки відміні сплати за ліцензію у розмірі 500 000 грн на рік та у зв’язку зі спрощенням процедури отримання дозвільних документів, яке стало можливим завдяки прийняттю законопроекту №6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв», - йдеться у повідомленні.