друкувати


МВФ перегляне прогнози зростання світової економіки — Лагард

8 квітня 2016, 13:37

Міжнародний валютний фонд перегляне прогноз зростання світової економіки з незначним пониженням у зв'язку із впливом економічних та геополітичних ризиків.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард у четвер на форумі "Жінки у світі", який проходить у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Найімовірніше, ми переглянемо це (прогноз економіки. – Ред.) з невеликим пониженням", - констатувала глава Фонду.

Попри це, зауважила вона, зростання зберігатиметься, економічне відновлення триватиме, а у світовому масштабі можна говорити про певний баланс.

Погана новина, за її словами, полягає в тому, що нинішнє зростання є недостатнім.

У цьому зв'язку Лагард назвала три фінансові ризики: істотні зміни у моделі економічного зростання Китаю, падіння товарних цін, а також фінансові обмеження.

Водночас, за її словами, існують геополітичні ризики, які спричиняють великі економічні наслідки. "Це цілий спектр – від тероризму, кризи біженців, пандемії, конфліктів до інших видів загроз", - зауважила Лагард.

Глава Фонду також висловила думку, що нинішня ситуація має свої особливості – це те, що і геополітичні, і економічні ризики не мають кордонів. "Те, що трапляється в одній країні, поширюється ланцюговою реакцією на інші", - наголосила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду.

Укрінформ