друкувати


Аграрний комітет ВРУ порекомендував парламенту остаточно визначитися з орендою водних об’єктів

17 березня 2018, 11:41

Аграрний комітет ВРУ порекомендував парламенту остаточно визначитися, що робити з орендою водних об’єктів. Таке рішення депутати прийняли на останньому засіданні Аграрного комітету ВРУ, підтримавши в другому читанні законопроект №3157 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками», повідомляє АgroРolit.com

Нагадаємо, що на останньому засіданні Аграрний комітет ВРУ розглянув п’ять законопроектів.

Метою законопроекту є посилення захисту прав вітчизняних сільгосптоваровиробників, фермерських господарств, фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність у сфері сільськогосподарського виробництва", – ідеться у пояснювальній записці до нього.

Цим законопроектом пропонується внести у Водний кодекс України зміни щодо норм оформлення оренди водних об’єктів. Тому що сьогодні не зрозуміло, як ця оренда має оформлюватися – договором оренди водного об’єкта чи земельної ділянки під цим об’єктом.

У підготовленій редакції законопроектом чітко визначається, що це має бути договір оренди земельної ділянки. Водночас у ньому мають бути усі зобов’язання орендаря щодо збереження водного об’єкта, обов’язково – паспорт цього об’єкта. На думку депутатів, ці положення виведуть процедуру оформлення оренди водних об’єктів у легальну площину.