друкувати


Інвестори не зацікавлені у приватизації ПАТ «Аграрний фонд» – комісія з питань приватизації

16 березня 2018, 17:15

Міністерство  аграрної політики та продовольства проінформувало Спеціальну контрольну комісію з питань приватизації про відсутність інтересу інвесторів до компанії. Про це йдеться в матеріалах Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, які є в розпорядженні журналіста AgroPolit.com.

Нагадаємо, раніше голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко говорив про те саме в інтерв’ю одному з видань. «Продавати в Аграрному фонді буквально нічого. Ми не маємо ніяких активів, переробляємо борошно і фасуємо крупи на аутсорсингу, зерно зберігаємо на чужих елеваторах. Основний актив - це ліквідність, запаси зерна, на таке інвестор не прийде», - зазначив тоді він.

Мінагро повідомило у поданих на Комісію документах, що ПАТ «Аграрний фонд», який Фонд держмайна вніс до списку пріоритетних компаній до приватизації на 2018 рік, провів переговори з інвесторами, які могли б потенційно зацікавитися в його приватизації. Ніхто з інвесторів до придбання компанії інтересу не виявив.

Щодо приватизації ПАТ «Аграрний фонд», Мінагропрод інформує, що товариством були проведені переговори з потенційними інвесторами, під час яких стало відомо, що через відсутність активів, виробничих потужностей і складських приміщень, товариство не викликає інвестиційного інтересу», – сказано в проекті рішення комісії.

У документі йдеться про те, що згідно з висновками Мінагропроду, приватизація Агрофонду не дозволить забезпечити мету приватизації держмайна, встановлену Законом «Про приватизацію держмайна» та забезпечити виконання його основних принципів: «Товариство не має власного виробництва, а основні активи – це кошти на рахунках, дебіторська заборгованість і запаси зерна на інших елеваторах, тому така приватизація пропонує майбутньому інвестору по факту купити кошти за кошти».

У матеріалах ФДМУ вказується, що головний напрям діяльності Агрофонду – торгівля зерном і продуктами його переробки на внутрішньому і зовнішньому ринках. Ринок збуту: борошномельні та хлібопекарські підприємства. Компанія орендує офісні приміщення для розміщення регіональних відділень по Україні, також співробітників головного офісу в Києві. Число працівників – 202. До приватизації пропонуються 100% акцій компанії. Чистий прибуток Агрофонду зменшився з 666,4 тис. грн у 2014 році до 48,7 тис. грн в 2016 році.