друкувати


Проводиться службове розслідування на Черкащині — Держрибагентство

26 січня 2016, 13:46

Для збереження порядку громадські об’єднання посилили контроль за дотриманням правил рибальства на водоймах. Про це повідомляється на сайті Державного агентства рибного господарства України (Держрибагентство).

У зв’язку з реформуванням органів рибоохорони останнім часом почастішали випадки браконьєрства на водоймах та зловживання службовим становищем з боку посадових осіб.

Наприкінці грудня 2015 року, активісти ГО «Автомайдан-Черкаси» викрили на браконьєрстві у Липківському заказнику інспектора місцевої екоінспекції, інспектора рибоохорони, а також групу браконьєрів, роботу яких «охороняла» водна міліція. Спираючись на звернення ГО «Автомайдан-Черкаси», в грудні 2015 року Держрибагентство розпочало службове розслідування щодо зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Черкасирибоохорони.
Держрибагентство звертається до всіх громадських об’єднань та їх представників і наголошує на необхідності дотримуватись норм чинного законодавства, етичних норм поведінки та принципів громадянського суспільства в будь-якій ситуації та за будь-яких обставинах. Тільки спільними зусиллями, а також використовуючи законні та етичні методи ми зможемо забезпечити порядок на водоймах.

AgroPolit.com