друкувати


Уряд виділить 400 млн грн на нормативну грошову оцінку землі

15 березня 2018, 11:33

До 31 серпня 2018 року Мінагрополітики разом із Держгеокадастром мають провести нормативну грошову оцінку землі по всій Україні. Про це ідеться в постанові Кабінету Міністрів України, опублікованій на сайті Кабміну, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що листопада 2016 року в Україні почала діяти нова нормативна грошова оцінка земель, а в бюджеті на 2018 рік закладено 400 млн грн на ці цілі.

В постанові зазначається, це забезпечить оновлення показників нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення у відповідності до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік" Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, що додається.

2. Провести у 2018 році загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення.

3. Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни,
що додаються.

4. Міністерству аграрної політики та продовольства, Державній службі
з питань геодезії, картографії та кадастру забезпечити проведення до 31 серпня 2018 р. загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення", – ідеться в документі.

Також у постанові зазначається, що Мінагрополітики у тримісячний строк має привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою.

Прийняття рішення дозволить органам місцевого самоврядування отримати актуальну базу для визначення розміру плати за землю без необхідності залучення коштів місцевого бюджету або власників та землекористувачів", – зазначається в документі.

Також реалізація постанови дозволить значно скоротити час на підготовку до продажу на земельних торгах прав оренди земельних ділянок, що забезпечить сталі надходження до місцевих бюджетів за рахунок плати за землю.