друкувати


87% посівів озимих добре пережили зиму

14 березня 2018, 17:01

Через достатнє зволоження грунтів, 87% посівів озимих рясно зійшли. Про це, з посиланням на заступника керівника Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчука, пише ГолосUA, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що НААН прогнозує, що погодні умови минулого року не зменшать врожаї.

За даними Дениса Марчука, останні місяці виявилися сприятливими для насичення ґрунту вологою.

Достатня кількість вологи в грунті позитивно позначилася на озимих зернових культурах, які зійшли на 99,6% з 7,3 млн га засіяних площ, причому в хорошому й задовільному стані перебувають озимі майже на 6,3 млн га (87%)", – сказав він.


Також Денис Марчук повідомив, що в центральних і північних областях України останні місяці 2017 року було зафіксовано посушливу погоду. Дефіцит вологи, в основному, причинила зміна клімату, зокрема, підвищення середньомісячних температур. Це може негативно вплинути на врожайність.


Якщо раніше від посухи найбільше страждали південні регіони України, то зараз посушлива зона переміщається в українське Полісся. Наприклад, у 2015 році в Житомирській, Київській і Чернігівській областях середня кількість опадів за період квітень-серпень склала лише 37-60% норми. У деяких районах Київської області дощ випав 15 травня, а наступного разу – 15 вересня", – уточнив експерт.