друкувати


Юрій Косюк хоче купити французького виробника птиці Doux Group

13 березня 2018, 17:31

Найбільший виробник курятини компанія «Миронівський хлібопродукт» (МХП) приглядається до французького виробника курятини Doux Group. Про це повідомило французьке видання Challenge's.

Нагадаємо, що раніше власник компанії Юрій Косюк повідомив про наміри купити кілька заводів у ЄС.  У фокусі можливого придбання виробництва — кілька країн. «Не потрібно «вдарятися» тільки  у Польщу.  А що із заводом у Франції, у Німеччині, який ми зараз дивимося, і в Англії?.. Вони всі у переговорному процесі. Ми дивимося на Європу у цілому, бо  Європа — це Європа», — пояснив тоді він.

За даними видання, МХП подав у комітет з реструктуризації промисловості Франції (Comité interministériel de restructuration industrielle) документи на відновлення Doux Group, яка зазнала економічних труднощів. Агрохолдинг оцінює обсяг коштів для реанімації французького виробника у €150 млн, та водночас, сказано у повідомленні французької преси, він розраховує на близько €70 млн компенсації за рахунок державних субсидій.

Основний інвестор Doux Group (з 2016 року) – французька група Terrena. За даними Challenge's, остання неодноразово висловлювалася про те, що не може утримувати далі збиткову Doux Group (за останні 2 роки  компанія втратила €35 млн).

Французький антимонопольний комітет лише сприяє розробці найкращого плану санацій  підприємства, а також пошуку інвесторів для нього. Однак жодних рішень щодо визначення покупція чи інвестора не ухвалює.