друкувати


Місія ЄС завершила оцінку якості вітчизняної системи держконтролю за виробництвом м’яса птиці

12 березня 2018, 12:55

За два місяці місія ЄС оприлюднить звіт щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці. Про це пише сайт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів, повідомляє АgroPolit.com.

Нагадаємо, що сьогодні не все молоко, риба і м’ясо, які виробляються в Україн, мають стандарти, прийняті для країн ЄС.
З 27 лютого по 9 березня 2018 року в Україні тривала робота місії Генерального Директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров'я та безпечності харчових продуктів (DG SANTE), яка проводила аудит системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та продуктів отриманих з нього, які призначені для експорту до Європейського Союзу.

У рамках візиту до України представники Єврокомісії провели зустрічі з керівництвом та фахівцями Держпродспоживслужби як на центральному рівні, так і на рівні низки головних управлінь Держпродспоживслужби, під час яких вони ознайомилися з функціями та повноваженнями Служби, зокрема в рамках прийняття рішень щодо експорту продукції до країн ЄС", - ідеться у повідомленні.

Також у рамках роботи представники місії відвідали центральну лабораторію Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м.Київ), вивчили діяльність низки виробничих та переробних підприємств та забійних цехів.

За результатами роботи місії впродовж місяця буде складено звіт, до якого Держпродспоживслужба зможе надати свої коментарі. Після цього звіт буде оприлюднено на сайті DG SANTE.