друкувати


На Миколаївщині зупинив роботу цукровий завод

12 березня 2018, 09:30

Через надлишок цукру на ринку світовий цукровий гігант, компанія ED&F Man Ukraine, зупиняє роботу Засільського цукрового заводу на Миколаївщині. Про це заявила сама компанія на своїй сторінці у Facebook, повідомляє АgroPolit.com.

Нагадаємо, що українське виробництво цукру зросло на 6,5%                     

ED&F Man Ukraine міняє фокус сівозміни. Враховуючи передбачуваний надлишок цукру в короткостроковій перспективі, ми гнучко підходимо до управління активами агропромислового комплексу. Тому Засільський цукровий завод тимчасово зупинить виробництво, а сільськогосподарський підрозділ переорієнтується на більш вигідні сьогодні ротаційні культури, такі, як бобові", — ідеться у повідомленні.

Власники заводу також запевняють, що постійно стежать за ринком, і коли цукрові прогнози вкажуть на посилення місцевого ринку, вони повернуться до вирощування цукрового буряку та відновлять роботу цукрового заводу.

Нагадаємо, що виробники цукру в Україні обговорили стратегію розвитку галузі.

Цукрове виробництво ED&F Man в Україні включає в себе Засільський цукровий завод потужністю 6000 тонн цукрового буряку на добу та 14000 гектарів сільськогосподарських земель. Його було придбано десять років тому й переоснащений обладнанням трьох європейських цукрових заводів.

Компанія ED&F Man була заснована ще в 1783 році у Велиобританії. Сьогодні вона діє у понад 50 країнах світу та є одним із найбільших постачальників продуктів харчування, цукру, спецій, кави, корму для тварин тощо. Щорічно ED&F Man реалізує більш ніж 11 мільйонів мішків із кавою та 10 мільйонів тонн цукру.

З 2007 року ED&F Man діє в Україні. Провівши капітальну реконструкцію, компанія відновила роботу єдиного на Півдні України цукрового заводу, що виробляє 50 тисяч тонн цукру щороку.

За час роботи в Україні компанія інвестувала в український агробізнес понад 150 мільйонів доларів. Серед клієнтів компанії в Україні: Coca-Сola Ukraine, ООО “Сандора”, Група “Конті”, “Росинка”, Первомайський молочно-консервний комбінат та інші.