друкувати


ЄБРР виділив EUR25,9 млн для будівництва трьох сонячних електростанцій на Вінниччині

12 березня 2018, 07:30

На Вінниччині побудують три сонячні електростанції потужністю 34 МВт. Про це написав Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє АgroPolit.com.

Нагадаємо, що канадська компанія TIU Canada Co. має намір звести на території України п'ять сонячних електростанцій.

ЄБРР виділив 25,9 млн євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області. Цей проект — ще один крок до енергонезалежності нашої держави. А також нові робочі місця для 350 осіб, які будуть зайняті на будівництві, і ще 15, зайнятих на обслуговуванні станції. Вдячний нашим партнерам за підтримку", — написав Петро Порошенко.

2 березня прес-служба ЄБРР повідомила, що банк організував групі Kness фінансування на EUR 25,9 млн для будівництва трьох сонячних електростанцій (СЕС) загальною встановленою потужністю 33,9 МВт у Вінницькій області. З цієї суми EUR18,5 млн — це кредит самого ЄБРР, ще EUR7,4 млн — кредит Фонду чистих технологій. Технічна допомога за проектом надана в рамках програми EU4Business.

Група Kness є великим EPC-контрактором, що охоплює інжинірингову компанію "Подільський енергоконсалтинг", реалізує інверторне обладнання, шафи збору потужності, системи моніторингу генерації та опорні конструкції для сонячних панелей українського виробництва.