друкувати


Україна домовлятиметься із США про запровадження зони вільної торгівлі — заява

7 березня 2018, 15:33

Україна має намір добиватися запровадження зони вільної торгівлі зі Сполученими Штатами Америки. Про це на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНІАН

Клімкіна запитали, чи розглядає Україна можливість запровадження дзеркальних заходів, з огляду на заяву президента США Дональда Трампа щодо запровадження мита на ввезення в США алюмінію та сталі.

Міністр зазначив, що у світі питання про такий намір США активно обговорюється.

"Для нас це не є сюрпризом, оскільки ми розуміємо, що адміністрація Сполучених Штатів вивчала це питання протягом достатньо тривалого часу. Ми налаштовані на максимально конструктивний діалог з адміністрацією і ведемо його в контексті українського експорту", – заявив він.

Ми впевнені в надзвичайному потенціалі для розвитку нашої торговельно-економічної співпраці, й одна з пропозицій, яка звучить в цьому сенсі, це запровадження зони вільної торгівлі зі Сполученими Штатами, оскільки зараз маємо її з Канадою. Виникає логічне запитання: а чому ні з Сполученими Штатами?", – наголосив Клімкін.

"І це одне з питань, яке ми будемо намагатися дуже детально обговорювати в рамках нашої комісії зі стратегічного партнерства, причому і на рівні підгруп, і на політичному рівні", – сказав голова МЗС України.

Він відзначив надзвичайний потенціал для торговельних відносин України із США, але насамперед у сферах послуг, інвестицій та високих технологій (Hi-Tec).