друкувати


В Україні розпочнеться низка семінарів щодо вимог закону про державний контроль

8 березня 2018, 07:35

У другій половині березня розпочнеться проведення низки регіональних семінарів для представників бізнесу та Держпродспоживслужби щодо роз’яснення вимог до молока та молочних продуктів у зв’язку із змінами вимог законодавства. Про це під час ХІ Міжнародного молочного конгресу повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Учасники проаналізували проблему можливого занесення в Україну заразного вузликового дерматиту. Володимир Лапа наголосив, що наразі в Україні не зареєстровані випадки даного захворювання, але наша держава вважає цей ризик високим.

Впроваджується моніторингова програма у приватних та фермерських господарствах, дикій природі. Планом державних протиепізоотичних заходів на 2018 рік передбачено провести лабораторні дослідження понад 3 тис. проб та 2,7 млн клінічних досліджень на заразний вузликовий дерматит", – повідомив присутнім Володимир Лапа.

«У державному бюджеті України на 2018 рік передбачено створення резерву вакцини проти заразного вузликового дерматиту у розмірі 150 тис. доз на випадок проникнення даного захворювання на територію нашої держави. Упродовж наступних кількох тижнів почнеться закупівля цієї вакцини», – повідомив Володимир Лапа.

Нагадаємо, Україна та Швейцарія погодили форму ветеринарного сертифікату для експорту молочки.

Учасники проаналізували питання можливості імпорту та експорту певних видів продукції, законодавчі зміни в частині надання ветеринарних послуг тощо.