друкувати


Маркарова зробила шокуючу заяву щодо важливості траншу МВФ

6 березня 2018, 12:00

Затримка з надходженням траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ) не вплине на показники державного бюджету на 2018 рік. Про це заявила заступник міністра фінансів України Оксана Маркарова, пише Сегодня.

За словами Маркарової, більшість інвесторів, які хочуть зайти в Україну, передусім цікавляться, чи виконує країна програму МВФ. Заступник міністра також підкреслила, що прийняття в першому читанні законопроекту про Антикорупційний суд буде сприяти тому, щоб Україна залишилися в програмі МВФ.

Кошти МВФ, заплановані на цей рік, підуть у резерви Національного банку. Перебування в програмі нам необхідне не тому, що це потрібно держбюджету. Перебування в програмі потрібно, тому що це, в першу чергу, підтверджує, що ми рухаємося шляхом реформ, а це дуже важливий сигнал для міжнародних інвесторів", – зазначила Маркарова.

Нагадаємо, як неодноразово пояснювали в Нацбанку і консалтингових компаніях, співпраця з МВФ також необхідна Україні через заплановані на 2018–2020 роки серйозні виплати за зовнішніми боргами: тільки в 2018 році Україні доведеться погасити 4 млрд доларів заборгованості. В цілому, за наступні чотири роки Україна повинна виплатити близько 20 млрд доларів за зовнішнім боргом.