друкувати


Завтра під стіни Кабміну через погану агрополітику уряду виведуть свиней і корову

5 березня 2018, 16:35

Завтра, 6 березня, відбудеться Всеукраїнська акція протесту під стінами Кабміну за участю сільськогосподарських виробників, працівників аграрних підприємств з усіх куточків України, а також представників громадськості. Про це повідомляє «Асоціації тваринників України».

Учасники вимагатимуть від уряду захистити права сільськогосподарських виробників та прозоро розподілити належні їм державні дотації в сумі 4 млрд грн. Люди закликатимуть припинити свавілля Мінагрополітики, пов’язане із дискредитованою і непрозорою системою розподілу державної підтримки.

Окрім того, вони вимагатимуть від уряду реалізувати вимоги аграрного віче, наслідком якого стала підписана аграріями резолюція до влади. Також підніматиметься питання зниження ПДВ на харчові продукти із 20% до 7%. Учасники акції виведуть під будівлю Кабміну корів і свиней, сільськогосподарську техніку, привезуть цистерни з молоком, принесуть плакати і листівки. Аграрії «вручать» чиновникам копита й роги тварин, а також виллють молоко під будівлю КМУ. 

Нагадаємо, що уряд вносить зміни до законодавства щодо захисту внутрішнього ринку.