друкувати


Держпродспоживслужба розпочинає роботу з 10 лютого — Павленко

26 січня 2016, 10:25

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів України (Держпродспоживслужба) планує розпочати роботу з 10 лютого 2016 року. Про це сьогодні розповів журналістам міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

"Ми розраховуємо з 10 лютого зробити запуск. Ми зараз доузгоджуємо фінальні нюанси", — сказав міністр.

Він наголосив, що служба є одним з інструментів зовнішніх ринків.

2 грудня 2015 року Кабінет міністрів України призначив Володимира Лапу першим заступником Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів України.

Нагадаємо, раніше Павленко повідомляв, що Держпродспоживслужба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, ідентифікації та реєстрації тварин, у сферах насінництва та розсадництва (в частині сертифікації насіння і садивного матеріалу, охорони прав на сорти рослин), а також санітарного законодавства.

До переліку повноважень служби належить запобігання та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, метрологічний нагляд, ринковий нагляд в межах сфери своєї відповідальності, державний контроль за додержанням законодавства про захист прав споживачів і рекламою в цій сфері.

AgroPolit.com