друкувати


«Нібулон» спустив на воду перше 100-метрове судно

5 березня 2018, 14:00

Суднобудівно-судноремонтний завод «Нібулон» спустив на воду перше несамохідне судно проекту В5000, довжина якого становить 101 м. Про це повідомляє прес-служба заводу, пише AgroPolit.com.

Нагадаємо, ЄБРР надав $50 млн групі компаній «Нібулон».

Спуск судна мав відбутися трохи раніше, але у зв’язку зі складними погодними умовами, довелося перенести цю подію.

«Спуск цього судна було заплановано раніше, але на той час припала негода, що спричинила перемерзання затоки. За таких екстремальних умов спускати судно недоцільно, адже сильний вітер та пониження температури викликали коливання рівня води до 1 м. Звичайно, і сьогодні також погодні умови непрості, сильний туман і крига, але ми змушені все ж таки спускати це судно, адже наступні замовлення вже зачекалися свого переміщення на стапельні плити. У понеділок спускати судно не прийнято, а вівторок — дуже далеко і ми згаємо багато робочого часу. А технологічний  цикл будівництва суден зупиняти не можна!», — зазначив головний інженер заводу Іван Таужнянський.

До слова, компанія «Нібулон» за підтримки Міжнародної фінансової корпорації завершує будівництво комплексу з перевалки зернових та олійних культур у складі перевантажувального термінала у Миколаєві ємністю близько 43 тис. тонн.

Комплекс допоможе збільшити швидкість обробки суден, а отже, підвищить ефективність збудованого на власному суднобудівному підприємстві флоту компанії, який після завершення будівництва потужностей і причалу використовуватиметься виключно як транспорт для перевезення сільськогосподарської продукції та інших вантажів, а не як ємності для зберігання на воді.