друкувати


«Газпром» хоче розірвати контракти з «Нафтогазом»

2 березня 2018, 16:19

Голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що його компанія змушена негайно розпочати процедуру розірвання контрактів з «Нафтогазом України», повідомляє російський «Інтерфакс».

Нагадаємо, що Стокгольмський арбітражний суд прийняв рішення знизити ціну російського газу для НАК «Нафтогаз України» на 20—50 доларів за тисячу кубометрів, у порівнянні зі старою формульною ціною.

За словами Міллера, таке рішення компанія ухвалила після рішення Cтокгольмского арбітражу не на свою користь.

Стокгольмський арбітраж, керуючись подвійними стандартами, ухвалив асиметричне рішення за контрактами на поставку і транзит газу з НАК "Нафтогаз України". Таким чином, рішення арбітражу суттєво порушило баланс інтересів сторін за даними контрактами Арбітри аргументували своє рішення різким погіршенням стану української економіки», — заявив голова правління «Газпрому».

Він додав, що Росія категорично проти того, щоб за її рахунок вирішувалися економічні проблеми України.

У такій ситуації продовження дії контрактів для "Газпрому" є економічно недоцільним і невигідним". "Газпром" змушений негайно почати процедуру розірвання контрактів із НАК "Нафтогаз України" на поставку і транзит газу в Стокгольмському арбітражі», — додав Міллер.