друкувати


IFC допоможе молочній галузі підняти стандарти

2 березня 2018, 15:10

Міжнародна фінансова корпорація IFC, член групи Всесвітнього банку, підтримає розвиток молочної галузі України. Про це сказала голова представництва IFC в Україні Олена Волошина, повідомляє milkua.info.
Нагадаємо, що Україна зобов’язалася наблизити стандарти якості та безпечності продуктів до європейських вимог.
За словами Олени Волошиної, сьогодні IFC входить в новий для себе підсектор сільського господарства - молочний.


Проект схвалений і буде представлений, в цілому, протягом місяця. Довгі роки цей сектор страждав, тому сьогодні приємно бачити потенціал. Раніше тут був "невибагливий" споживач. Росія забирала всю продукцію, яку тільки могла. Тепер цей ринок для нас закритий, а наші виробники шукають нові ринки, тому потрібні нові стандарти, - сказала вона.

За словами голови представництва IFC в Україні, співпраця буде налагоджено і з вітчизняними молочними кооперативами.


Влаштуємо тренінги та консультації. Вони будуть доступні і кооперативам, і малим фермерам, і великим виробникам, - пояснила експерт.

Нагадаємо, що згідно з новим ДСТУ, в Україні повинні залишитися три сорти молока - екстра, вищий і перший. Такі вимоги зазначені у відповідному договорі з ЄС.

У Міністерстві аграрної політики і продовольства України відклали введення цієї норми до 1 липня 2018 року. У свою чергу Асоціація тваринників України пропонує ще на рік дозволити продавати домашню молочну продукцію.