друкувати


Прокуратура затримала "земельних махінаторів" на хабарі у понад мільйон гривень

2 березня 2018, 13:05

На Київщині прокуратура затримала на хабарництві державних службовців. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратутури Центрального регіону України

Фігуранти справи вимагали й отримали від голови правління однієї з місцевих громадських організацій хабар у розмірі 1,3 млн грн, за сприяння у передачі в оренду земельних ділянок площею  близько 300 га, розташованих в межах Поліського району Київської області. Цікаво, що вказані земельні ділянки (паї), належать або власникам, які офіційно померли та/або не мають спадкоємців, або особам, місцезнаходження яких наразі невідоме.

Затримані у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України — голова Поліської районної державної адміністрації Київської області та його заступник, а також державний кадастровий реєстратор в Іванківському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області", — йдеться у повідомленні.

На даний час завершено обшуки, проведені у Поліській районній державній адміністрації та у сільських радах району — Володарській, Рагівській, Шкневській, Зеленополянській. Виконуються також інші першочергові слідчі дії. 

Затриманим готуються повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.