друкувати


Україна готує нову програму фінансової підтримки з ЄС на 1 млрд євро, — Данилюк

1 березня 2018, 11:45

Україна готує нову програму на рік макрофінансової підтримки з Євросоюзом на загальну суму в 1 млрд євро. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк у ході 14-ї щорічної конференції, організованої Dragon Capital., повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, Україна вже має програму фінспівпраці з ЄС на суму 1,8 млрд євро, за якою вже виділялося два транші.

 «У нас вчора була підтверджена ініціація з європейцями про нову макрофінансову допомогу Євросоюзу Україні. Це початок нового процесу. В його рамках ми закріпимо й умови. Попередньо говоримо про два транші та працюємо над умовами. Зараз на цьому етапі загальна сума програми становить 1 млрд євро»,— пояснив Данилюк.

За словами Данилюка, ця нова програма співпадає з термінами програми з МВФ ― на рік (тобто квітень 2018го ― квітень 2019 року). Європейці назвали декілька умов для надання траншу.

«Стандартні — знаходження в програмі МВФ. Тобто, поки ми перебуваємо у програмі МВФ, — це основна умова для надання траншу. Є й інші. Наприклад, ключова ― автоматична верифікація податкових декларацій, бо зараз понад мільйон людей подає декларації і їх треба аналізувати. Треба думати, як автоматично це робити. Агенція з питань корупції працює на цим», — додає міністр.