друкувати


Екс-керівника держпідприємства «Артемсіль» підозрюють у службовій недбалості з мільйонним збитком

28 лютого 2018, 19:27

Екс-керівника держпідприємства «Артемсіль» підозрюють у службовій недбалості. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Підозрюваному інкриміновані правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

«Під час досудового розслідування установлено, що у грудні 2014 року колишній посадовець, всупереч своїм службовим обов’язкам, без відповідного погодження з посадовими особами інших структурних підрозділів підприємства, використовуючи службове становище, перерахував на депозитний рахунок АТ «Банк «Фінанси та Кредит» гроші ДП «Артемсіль» у сумі $1,2 млн за договором банківського вкладу. Вказаний договір був укладений без нагальної необхідності для підприємства. До теперішнього часу грошові кошти банком не повернуті у зв’язку із тим, що фінансова установа перебуває у стадії ліквідації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб», — йдеться у повідомленні.

Крім того, у березні 2015 року екс-виконавчий директор ДП «Артемсіль» уклав договір із товариством з обмеженою відповідальністю на поставку ферроціаніду калію та перерахував на рахунок ТОВ понад 4,7 млн грн. Слідством встановлено, що ферроціанід калію закуплено у ТОВ за значно завищеною ціною, чим спричинено матеріальну шкоду державному підприємству на загальну суму понад 1,7 млн грн.

Наразі колишньому посадовцю повідомлено про підозру в інкримінованих злочинах та прокуратурою спрямовано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 30,5 млн грн. Триває досудове розслідування.