друкувати


Фермери закликали Максима Мартинюка зупинити безлад у Держгеокадастрі, бо через це вмирають підприємства

27 лютого 2018, 13:04

Фермери закликали першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка навести лад у роботі Держгеокадастру, який сьогодні колошматить фермерів під час переоформлення договорів оренди на землю. Із таким зверненням виступив голова асоціації АФЗУ Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський на зібранні асоціації фермерів.

Нагадаємо, що в ЗМІ постійно лунають заяви про корупцію в Держгеокадастрі.

«При переоформленні договорів оренди земель фермерами у Держгеокадастрі стикаємося зі страшенним безладом. У мене є кілька таких прикладів фермерів із тваринництва», — говорить він. Гайворонський додав, що людям у Держгеокадастру «зарубають» переоформлення таких угод, фермери вирізають через це стадо і зникає бізнес.

Він звернувся до присутнього на зібранні першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка зі словами, щоб він нарешті зупинив цей безлад, бо саме він контролює Держгеокадастр.

Зупиніть цей безлад. Саме ви контролюєте Держгеокадастр», — емоційно резюмував фермер.
Мартинюк нічого не сказав, тільки мовчки слухав.

Він запропонував Мартинюкові, як це зупинити.

Нічого тими землями спекулювати. Потрібно, щоб за переоформлення цих договорів фермерами у Держгеокадастрі у цей процес обовязково включали представника АФЗУ», — рекомендував Гайворонський.