друкувати


«Батьківщина» проти шахрайських схем продажі землі через емфітевзис

26 лютого 2018, 18:19

«Батьківщина» закликає парламент терміново розглянути та ухвалити законопроект №5223 про припинення шахрайської схеми продажу землі через процедуру емфітевзису. Про це сьогодні лідер фракції Юлія Тимошенко у заявила кулуарах ВРУ.

«Після того, як український парламент під тиском фракції «Батьківщина», фермерів і селян проголосував за заборону продажу сільськогосподарської землі, президент та його корумповане оточення знайшли лазівку й почали привласнювати сільськогосподарську землю через процедуру емфітевзису», — сказала вона.

За словами Тимошенко, наразі вже укладено десятки тисяч договорів емфітевзису — це оренда на 100—200 років, а також планується до кінця року укласти близько 80 тисяч таких договорів.

Це дембельський акорд Президента та його оточення: вони хочуть піти з посад безкарно і з приватною власністю на сільськогосподарську землю», — зауважила політик.

Як наголосила Юлія Тимошенко, команда «Батьківщини» хоче припинити цей абсолютно незаконний процес привласнення сільськогосподарської землі президентом та його оточенням і закликає ухвалити відповідний закон.

Я вам гарантую, що на наступний день після закінчення терміну повноважень Президента Порошенка буде проведена повна ревізія та інвентаризація сільськогосподарської землі України, і всі землі, які куплені незаконно та за безцінь, буде повернуто селянам», — пообіцяла голова партії.

Окрім того, лідер «Батьківщини» закликала народних депутатів терміново ухвалити законопроект №7403-2, який повертає аграріям 10 млрд грн із державного бюджету.

Тимошенко повідомила про результати аграрного віче, яке звернулося до Президента та до парламенту з вимогою повернути чинну раніше систему оподаткування для середнього аграрного бізнесу.

11 областей за проханням аграріїв ухвалили звернення до Президента, прем'єр-міністра, до парламенту негайно повернути ту податкову систему, яка діяла раніше, до того часу, як уряд забрав у них 10 млрд грн», — уточнила лідер фракції.