друкувати


Порошенко каже, що кредит від МВФ не потрібен

26 лютого 2018, 16:51

Президент свідомо затягує створення антикорупційного суду, адже його створення за рік до виборів є невигідним. Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» висловив нардеп Віктор Чумак.

«Ніхто не хоче створення антикорупційного суду. Влада боїться існування органу, який її судитиме, ще й за рік до виборів», — коментує гість програми.

Народний обранець переконаний, що питання ухвалення законопроекту щодо антикорупційного суду буде відкладатися.

Представники провладних фракцій голосуватимуть відповідно до того, як хотітимуть «темники». Наприклад, якщо буде написано, що не можна ухвалювати законопроект, бо він порушує державний суверенітет України щодо формування судів, то вони саме це повторюватимуть у залі ВР. Попри те, що діяльність Комісії міжнародних експертів не діє всупереч праву», — пояснив політик.

Гість ефіру вважає, що гроші МВФ не потрібні нашій владі.

Так, українці потребують траншу від фонду. Але Петрові Олексійовичу та іншим олігархам зовсім нецікаві гроші, за які потрібно щось зробити для країни. У них всіх є достатньо фінансів, щоби безбідно прожити до кінця своїх днів», — говорить Чумак.

Народний обранець звернув увагу на те, що парламент вносить поправки до законопроектів лише за вказівками Порошенка.

Порошенко абсолютно свідомо затягує ухвалення законопроекту щодо антикорупційного суду. Адже прямо від цієї затії він не відмовляється. Президент подав усі документи, зараз парламент буде вносити поправки між першим і другим читаннями. Але ми всі чудово розуміємо, що парламент без команди з Банкової нічого робитиме. До слова, жодна правка представників опозиції чомусь не вноситься», — додає політик.