друкувати


Сертифікати провідних аудиторів НАССР отримали 58 фахівців Держпродспоживслужби

23 лютого 2018, 10:53

22 лютого відбулося вручення сертифікатів провідних аудиторів НАССР представникам Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, які успішно завершили трирічне навчання з проведення аудиту харчових підприємств. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Участь у заході взяли голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, керівник проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Тоні Віл та його заступник Крістіан Хелл, експерти, які брали участь у навчанні.

Навчання було проведено Проектом, котрий фінансується ЄС, "Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні".

Володимир Лапа наголосив, що наразі в Україні триває активна робота із адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС, зокрема, Держпродспоживслужба наразі активно працює над законопроектом про інформацію для споживачів, зокрема: щодо маркування, щодо підзаконних актів до Закону України №2042 від 18.05.2017 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин».

Навчання аудиторів системи НАССР є надзвичайно важливим для організації державного контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, адже, за словами Володимира Лапи, закон є порожнім, якщо відсутні люди, які можуть втілити в життя його дотримання.