друкувати


Юлія Порошенко дослідить інноваційні стартапи в аграрній галузі

22 лютого 2018, 19:38

Проект Agrohub, засновницею якого є невістка Президента України, у 2018 році вивчатиме вітчизняний агроринок на предмет інноваційності. Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на прес-реліз організації.

Нагадаємо, що Юлія Порошенко презентувала у Давосі інвестиційні ІТ-можливості агросектору.
Організація Agrohub, яка просуває інновації в аграрний сектор України, дослідить інноваційні пріоритети окремих агрокомпаній і галузі в цілому..

У прес-релізі організації ідеться, що дослідження "Інноваційні пріоритети" (Innovation Agenda), яке вона планує здійснити, допоможе агрокомпаніям сформувати й задокументувати запит на технології, побудувати процес інтеграції нових технологій і розпочати практичну взаємодію зі стартапами, підприємцями, науковими інститутами.

Це відправна точка для системного розвитку інновацій у будь-якій компанії. В результаті у компанії з'являється документ, який відповідає на три питання: які інновації у нас у пріоритеті; яким чином ми їх впроваджуватимемо; якого ефекту очікуємо", — пояснила засновник і директор Agrohub Юлія Порошенко.

Методологія дослідження — діагностика агрокомпаній, виявлення їхніх пріоритетних потреб, побудова ефективної моделі впровадження інновацій — як внутрішніх, так і за концепцією Open Innovation.

Дослідження здійснюватиметься за підтримки міжнародної компанії Civitta. Зацікавленість у Innovation Agenda вже підтвердили кілька агрокомпаній, зокрема агрохолдинг "ІMK" та агропромислова група Agricom. Також у повідомлені ідеться, що проект фінансуватиметься агрокомпаніями-замовниками.

Agrohub — організація, що сприяє проникненню інновацій в український агросектор та об'єднує зусилля численних гравців у галузі для досягнення колективних переваг.

Нагадаємо, що Radar Tech, МХП і Agrohub запустили «лабораторію» для аграрних стартапів — MHP Accelerator.Також Agrohub уклав освітнє партнерство з Києво-Могилянською бізнес-школою.