друкувати


Розпочинається реалізація програм підтримки сільського господарства

22 лютого 2018, 18:32

Уряд впроваджує конкретні програми держпідтримки аграрного сектору, які дозволять сільгоспвиробникам отримати своєчасну реальну допомогу та зупинять негативні тенденції в стагнуючих зараз галузях. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Перший заступник міністра Максим Мартинюк взяв участь у відео конференції із міста Суми, де перебуває з робочою поїздкою.

«Особливості цьогорічних урядових програм  зосередженість на підтримці тваринництва, на яке виділено 4 із 6 мільярдів гривень, та розвитку підприємництва на селі, які забезпечать довготривалий економічний та соціальний ефекти», — зазначив Максим Мартинюк.

Він додав, що програми від уряду охоплюють максимально широкий спектр агровиробників — від підприємств до сімейних ферм і домашніх господарств. Інформація про порядок отримання дотацій має дійти абсолютно до кожного аграрія.

Після деталізації механізмів отримання дотацій, з представниками регіонів було обговорено підготовка до проведення весняно-польових робіт і забезпеченість товаровиробників матеріальними ресурсами.

Так, станом на 22 лютого, вже 16 областей приступили до підживлення озимих зернових культур — роботи проведено на 592 тис. га, що складає 8% від прогнозу.

За попередніми даними регіонів, посівна площа під урожай 2018 року співставна з минулорічною та очікується в межах 27,2 млн га. З них під зерновими культурами — 14,6 млн га (54%), що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах.